Botoşăneancă nominalizată la Gala Asistenţei Sociale

Mirela CiobanuPrintre finaliştii la Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţa Socială s-a aflat şi Mirela Ciobanu, asistent social la Complexul pentru Servicii Comunitare din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului.

like facebookAceasta a intrat în cursa pentru premiul I, pe segmentul combaterea traficului de fiinţe umane, alături de Elena Doroftei din Neamţ şi Rakoş Zsolt-Levente din Covasna. Potrivit specialistului, criteriile pe baza cărora a intrat în finala concursului au fost portofoliul şi numărul de voturi obţinute într-o anumită perioadă, pe site-ul Galei. Deşi nu a luat premiul I, Mirela Ciobanu afirmă că susţinerea colegilor, a familiei, a şefilor, dar mai ales a celor care i-au trecut „prin mână” a fost cel mai bun premiu.

„A fost o experienţă excepţională, am avut ocazia să particip alături de mari oameni de specialitate şi încă o dată mi s-a confirmat faptul că asistenţa socială este un soi de drog”, susţine botoşăneanca.

Specializat în combaterea traficului de fiinţe umane, prevenirii/reducerii riscurilor asociate consumului de droguri, Mirela Ciobanu povesteşte că cel mai cutremurător caz a fost cel al unei adolescente, victimă a traficului extern, care între timp s-a reintegrat în familie, acum este în străinătate şi este căsătorită, fiind mama unui copil.

„Înaintea Galei, am primit un mesaj de la ea, mă felicita şi îmi spunea că pentru ea sunt cea mai bună”, a declarat asistentul social.

Sursa: Monitorul de Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *