Aproape 100 de copii din Ucraina au vrut să participe la festivalul „Muzica pentru toţi”

intalnire presa festival91 de copii s-au prezentat la selecţia pentru Festivalul Muzica pentru toţi, eveniment organizat pentru prima dată la Botoşani de Asociaţia Cheia Sol şi 20 din Republica Moldova. Dintre aceştia au fost selectaţi pentru concursul care va începe vineri la Botoşani, la Teatrul Mihai Eminescu câte 8 din fiecare ţară, iar restul până la 45 vor fi din România.

Festivalul va fi prezentat de actorul Marius Rusu şi micuţa Ana Lhea Arcalianu. Aceasta va participa şi în concursul care se va desfăşura pe două zile, vineri şi sâmbătă, duminică urmând să aibă loc Gala Laureaţilor.

Am fost încântaţi de coalborare şi sperăm că nu e unică. Ne dorim, îna afară de promovarea copiilor, prietenie cu copiii de aici”, a spus Larisa Suceanu, coordonatorul copiilor din Republica Moldovei și partener în proiect. Cel mai mic participant în concurs are 4 ani, iar cel mai mare 18 ani.

anisia ivasciuc
Anisia Ivasciuc are doar 4 ani si va participa la festival

Festivalul a debutat miercuri cu o serie de activități conexe concursului în care sunt implicați participanții din concurs. De la ora 18.00 a avut loc o paradă a costumelor populare și un tîrg de handmade la Uvertura Mall.

like facebookTargul de handmade se va desfășura și în cursul zilei de joi, în aceeași locație, iar de vineri până duminică în holul teatrului Mihai Eminescu.

Joi, de la ora 16.00, la Restaurantul Hotelului Rapsodia va avea loc o expozitie de preparate culinare din cele trei țări implicate în proiect.

Concursul  muzical va începe vineri și se va încheia duminica. În juriu este așteptat compozitorul Andrei Tudor care va fi președinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *