Doi angajaţi ai Penitenciarului Botoşani riscă să rămână fără serviciu. Vezi de ce!

penitenciarul botosani Doi angajaţi ai Penitenciarului Botoşani au fost condamnaţi definitiv, pentru neglijenţă în serviciu, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi riscă să rămână fără serviciu.

like facebookGraţian Scripcariu şi Gabriel Valeriu Moroşan au fost condamnaţi la amendă penală de câte 1.500 de lei, după ce iniţial au fost achitaţi de instanţele inferioare. Având în vedere că decizia este definitivă cei doi riscă să fie destituiţi, o decizie urmând a fi luată de conducerea unităţii de detenţie.

Cei doi au fost trimişi în judecată după ce un deţinut a formulat o plângere. în urmă cu şapte ani, după ce a fost bătut de un coleg de detenţie. Deţinutul s-a îndreptat împotriva şefului de tură şi a agenţilor care erau de serviciu în ziua respectivă.

 

One thought on “Doi angajaţi ai Penitenciarului Botoşani riscă să rămână fără serviciu. Vezi de ce!

  1. Nu, nu vor fi destituiti cei doi salariati. Vor fi mentinuti in activitate deoarece statutul special (Legea nr. 293/2004) permite acest lucru. Decizia adoptata in acest sens a fost luata inclusiv cu avizul Administatiei Nationale a Penitenciarelor. Pe parcursul procesului au beneficiat de asistenta juridica prin avocat platit de sindicat (SNLP).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *