Descinderi pentru destructurarea unei reţele de proxenetism. Zeci de persoane aduse la audieri.FOTO

martori dosar proxenetism botosani1Membrii unei reţele de trafic de persoane au fost aduşi, miercuri dimineaţă, la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate şi Terorism.

like facebookPotrivit anchetatorilor, au fost organizate cinci percheziţii domiciliare la şapte suspecţi, în două cazuri fiind vorba de soţ şi soţie. Aceştia sunt acuzaţi că ar fi traficat şapte tinere, racolate din mediul rural, din zona oraşului Săveni. Sub promisiunea unor câştiguri imediate au fost introduse în reţea, însă ulterior au fost obligate să se prostitueze în Botoşani cât şi în Franţa şi Italia.

” Din actele de urmărire penale a rezultat că, începând cu anul 2013, pe raza judeţului Botoşani, un număr de 7 suspecţi au constituit un grup infracţional în vederea comiterii infracţiunilor de trafic de minori, proxenetism şi trafic de persoane, racolând tinere minore şi majore ce provin din familii cu condiţii precare de trai din mediul rural, profitând de starea vulnerabilă a acestor, în scopul transportării,cazării şi exploatării sexuale a acestora”, a declarat Lacramioara Balica, procuror în cadrul DIICOT.

Minorele au fost exploatate sexual atât pe teritoriul municipiului Botoşani, cât şi pe teritoriul Franţei şi Italiei.

Totodată, membrii grupării s-ar fi ocupat de transportul şi cazarea victimelor pe teritoriul Franţei şi Italiei, asigurându-le mijloacele financiare necesare deplasării.

De asemenea, aceştia s-ar fi ocupat şi de racolarea de clienţi, prin intermediul unor site-uri de profil, pentru ca ulterior să colecteze sumele obţinute de tinere din activitatea de prostituţie.

La sediul DIICOT au fost aduşi şi 19 bărbaţi citaţi ca martori în dosar.

Acţiunea este coordonată de procurorii DIICOT cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Suceava şi Botoşani precum şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

 

martori dosar proxenetism botosanimartori dosar proxenetism botosani2mascat suspect trafic persoane botosani3mascat suspect trafic persoane botosani2mascat suspect trafic persoane botosani1mascat suspect trafic persoane botosani

 

One thought on “Descinderi pentru destructurarea unei reţele de proxenetism. Zeci de persoane aduse la audieri.FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *