Bisericile din Botoşani le cer credincioşilor bani pentru a plăti apa, lumina şi căldura

anunt bisericaBisericile din municipiul Botoşani le cer enoriaşilor să ajute la plata apei, a curentului electric sau a căldurii. Spre exemplu, reprezentanţii bisericii Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel au afişat un anunţ, aproape de intrarea în biserică, prin care îi îndeamnă pe credincioşi să ofere bani pentru plata utilităţilor.

Anunţul apare după ce, în luna decembrie a anului trecut, la aceeaşi biserică  a fost afişată factura la energia electrică pentru ca enoriaşii să meargă sa depună bani la E.On pentru factură.
biserica sfintii apostoli petru si pavelDe această dată, însă, pentru ajutorul cerut pentru plata apei, a curentului electric şi a căldurii, la fiecare slujbă, la intrarea în biserică a fost pusă o masă şi o persoană stă şi colectează ajutorul bănesc de la credincioşi.

Mai mult, în momentul în care slujba s-a terminat, iar oamenii ies din lăcaşul de cult, bărbatul care colectează banii strigă pentru ca enoriaşii să nu uite să lase câţiva bani în cutie. Evident, pentru sumele depuse, enoriaşii nu primesc vreo chitanţă.

În aceeaşi situaţie se află mai multe parohii din Botoşani care, prin intermediul preoţilor, solicită bani de la credincioşi pentru plata utilităţilor.

Biserica este pentru credincioşi şi dacă nu sunt alte fonduri, de unde să plătească preotul utilităţile? Normal că apelează la credincioşi pentru că Biserica plăteşte gazul şi curentul electric ca firmele care au profit şi e o anomalie, măcar dacă ar fi ca şi consumatorii casnici.. Normal că pe timp de iarnă facturile sunt foarte mari şi de asta preoţii mai solicită ajutor de la credincioşi”, a declarat părintele protopop Lucian Leonte.

5 thoughts on “Bisericile din Botoşani le cer credincioşilor bani pentru a plăti apa, lumina şi căldura

  1. inseamna ca la bisericile astea cununiile, botezurile, inmormantarile se fac gratis de catre preot…de nu au bani de utilitati…ceea ce nu as prea crede…sa plateasca utilitatile din acei bani…..

  2. Cât tupeu nesimtit sa ai sa ceri bani pt așa ceva când banii de la cutia milei pleacă la leasing-urile de la mașinile lor de lux sau a familiei lor ori sunt investiți in opulenta data de vilele lor. Scarboasa natie de oameni…niște profitori care manipuleaza masele de oameni cu o educație mai precara. Oare când vom primi bon fiscal la biserica? Când vor plăti si ei sari la stat, impozite, contribuții salariale samd?

  3. SI DAD SI ALINA AU DREPTATE .BANII PENTRU CUNUNII ,BOTEZURI ….LUATI ASA ,FARA A DA CHITANTA ,DE CE NU NU-I FOLOSESC PENTRU UTILITATI .CA A DADE POMANA NICI NU PATE FI VORBA.NISTE IMBUIBATI CARE IAU SI DE PE MORT SI DE PE VIU .RUSINE.PREOT ORTODOX SARAC NU AM VAZUT.DACA SI LA BISERICA E HOTIE UNDE SA TE MAI DUCI.

  4. CHIAR NESIMTIRE,Biserica este una din cele mai bogate institutii din Romania,are averi socotite in milioane de euro,este subventionata de stat si cere sa fieintretinuta din banii sarmanului care isi plateste el necesitatile.Cati preoti nu au case sau masini?caati fac acte de caritate,au tarife socialepentru cununii,inmormantari,botezuri? Statul nu va ridica glasulfiindca Biserica poate aduce voturi prin influenta ei iar popii ca niste bidiviibine hraniti sinesatui profita.Putini sant cei ce au harul preotiei,restul au crasme in sat,fac comert cu tigari,vand lunanari in biserici de 5 sau10 ori mai scump Cate chitante atiprimit pentru calendar,spovedit,acatiste?Unii sant si primari poate au evoie de donatii pentru Partid…

  5. zilele trecute, la protopopiat a fost nu stiu ce sedinta. sa fi vazut taticule masini acolo, jeepuri jeepulete, negre, frumoase foc. si cica barbosii nu au bani. pai mai nenicule, voi din banii luati si de pe mort si de pe viu nu platiti nimic, ii bagati numai la tescherea ? si apoi tot de la amarati cereti bani. bai, imputita natie mai sunteti, jeguri umane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *