Muncitorul de la UPSS care a murit la serviciu a fost strivit de o bilă de 1.200 kilograme

accident de munca upss botosani2Muncitorul care a murit, luni la amiază, în timp ce lucra în turnătoria de la societatea comercială UPSS a fost strivit de o greutate de 1.200 de kilograme, potrivit inspectorilor de muncă.

Ancheta Inspectoratului Teritorial de Muncă arată că muncitorul necalificat Andrei Costache, de 59 de ani, lucra, luni dimineaţă, în echipă cu turnătorul Mihai Abalaşei, la spargerea deşeurilor din fontă cu ajutorul unei sonete de circa 1,2 tone. La ora 11.00, ei au luat pauză, iar după ce au mâncat Mihai Abalaşei s-a deplasat în turnătorie unde a pornit cuptorul pentru topirea deşeurilor din fonta.

like facebookÎn acest timp, Andrei Costache s-a deplasat in perimetrul sonetei, a acţionat ridicarea greutăţii până la  inălţimea de circa trei metri. Ulterior, acesta a intrat sub bila sonetei care s-a desprins din dispozitivul de prindere si a căzut peste el, strivindu-l.

Accident mortal la UPSS

Decesul muncitorului Andrei Costache s-a produs la locul accidentului. Decedatul avea o vechime în muncă de 37 de ani, iar la locul de muncă de trei ani.

Angajatorul a înştiinţat Inspectoratul Teritorial de Muncă despre producerea accidentului, urmând ca acesta să fie cercetat de către inspectorii de muncă pentru a se stabili cauzele şi responsabilităţile care au dus la producerea lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *