Vezi cum va fi vremea între 17 şi 30 martie!

ploaie, umbrelaMeteorologii anunţă că în prima jumătate a intervalului de prognoză regimul termic va fi cu aproximativ 5 grade mai ridicat decât cel normal, însă, vor fi şi ploi. Prognoza a fost realizată de Administraţia Naţională de Meteorologie în intervalul 17-30 martie.
like facebook

În Moldova, regimul termic diurn va caracteriza, în prima săptămână, o vreme în încălzire, cu temperaturi de la 14-16 grade la începutul intervalului, spre 17-19 grade între 22 și 24 martie, abaterea pozitiva față de normele perioadei fiind de aproximativ 8 grade. Din 25 martie o ușoară răcire a vremii va determina scăderea maximelor diurne spre 12-14 grade, comparabile cu mediile multianuale ale ultimei decade a lunii martie. Temperaturile nocturne se vor situa, în medie, între două și 4 grade Celsius, pe tot parcursul perioadei de prognoză. Probabilitatea pentru ploi, slabe cantitativ și pe arii restrânse, va fi mai ridicată pe 19 martie, precum și în intervalul 24-27 martie.

La munte, pe tot parcursul intervalului de prognoză, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru a doua jumătate a lunii martie, dar vremea va fi caldă cu precădere în intervalul 21-25 martie. Temperaturile maxime se vor situa între 6 și 9 grade, în medie, iar cele minime vor avea valori medii cuprinse între—2 și un grad Celsius, fără variații semnificative. Probabilitatea pentru precipitații slabe, predominant ploi, va fi mai mare pe 17 și 19 martie, dar mai ales între 24 și 27 martie, când acestea se vor semnala la nivel local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *