Focuri de armă la frontiera cu Moldova. Patru persoane reţinute

politisti frontieraPoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, judetul Botosani, au făcut uz de armă, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce depistat, cu aparatul de termoviziune, patru persoane care încercau să intre ilegal în România.
Ei au procedat la interceptarea persoanelor, dar în momentul în care acestea au observat poliţiştii de frontieră, au încercat să fugă, fapt pentru care au fost somate verbal.
Deoarece persoanele in cauza nu s-au suspus somaţiilor, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase opt focuri de armă în plan vertical, fără a rezulta victime sau pagube materiale.
like facebookÎn urma acţiunii au fost reţinute cele patru persoane, respectiv cetăţeni moldoveni cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani, care au declarat că au încercat să intre ilegal în România, trecând înot râul Prut, cu scopul de a găsi un loc de muncă în ţara noastră.
Cei  patru cetăţeni sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, iar în baza acordului de readmisie, la finalizarea cercetărilor au fost predaţi  autorităţilor de frontieră ale statului vecin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *