Şefa IŞJ a participat la o conferinţă internaţională pe tema menţinerii tinerilor în sistemul educaţional

hunca 2Inspectoratul Şcolar Judeţean va contribui la implementarea unui proiect care se derulează la nivel naţional , intitulat „Garanţii pentru tineri”. Mihaela Huncă, inspectorul general al IŞJ, a participat în perioada 10-11 martie, la Bucureşti, la conferinţa internaţională cu tema „Menţinerea tinerilor pe piaţa forţei de muncă, în sistemul educaţional şi programe de formare profesională: Provocări comune- soluţii comune”.

like facebook

În cadrul acestei conferinţe s-au analizat modalitaţile în care cooperarea şi schimbul de bune practici în domeniul educaţiei, formării profesionale şi ocupării forţei de muncă pot conduce la intervenţii publice, eficiente pentru sprijinirea tinerilor. De altfel, susţine şefa IŞJ, s-au desprins şi diverse proiecte, unul dintre acestea şţi acela intitulat „Garanţii pentru tineri”.

Este un proiect strategic şi având în vedere însemnătatea acestui proiect, Inspectoratul Şcolar Judeţean va sprijini implementarea acestuia şi vom colabora cu echipa de implementare în vederea identificării tinerilor din judeţul Botoşani, cu vârste între 16-24 ani, care ar putea  fi incluşi în grupul ţină al proiectului. Cred că este în interesul nostru al tuturor să obţinem rezultate concrete şi durabile„, a menţionat Mihaela Huncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *