Bişniţari „săltaţi” de jandarmi din Piaţa Mare

jandarmi BotosaniLucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani au acţionat, joi, în Piaţa Centrală a municipiului Botoşani în vederea combaterii comerţului ilegal cu produse accizabile, precum şi pentru prevenirea altor faptelor antisociale. Sapte persoane care vindeau alcool şi pachete de ţigări de diferite sortimente, fără a avea documente legale de provenienţă a acestora şi fără a fi autorizaţi să desfăşoare acte de comerţ cu astfel de produse  au fost conduse la sediul inspectoratului, fiind ridicate în vederea confiscării 324 de pachete de ţigări şi 10 litri de alcool.

like facebook

Bunurile vor fi  predate Biroului Vamal de Interior Botoşani, iar persoanele  care le ofereau spre comercializare vor fi sancţionate contravenţional, potrivit competenţelor.

Conform prevederilor legale, persoanele care comercializează sau deţin în afara antrepozitului fiscal produse accizabile ( cafea, alcool, ţigări ), fără a îndeplini condiţiile prevăzute de lege, pot fi sancţionate contravenţional cu amendă cuprinsă între 20000 şi 100000 de lei, fiind de asemenea aplicată şi măsura complementară de confiscare a bunurilor comercializate în mod ilegal.

 

One thought on “Bişniţari „săltaţi” de jandarmi din Piaţa Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *