Tribunalul Botoşani reduce pedeapsa afaceristului Constantin Cuciureanu

Constantin Cuciureanu
Constantin Cuciureanu

Magistraţii Tribunalului Botoşani au dispus, în această săptămână, reducerea pedepsei de executat pe care controversatul om de afaceri a primit-o în dosarul afacerilor ilegale cu cupoane agricole. Ei au dispus, în baza noului cod Penal, reducerea pedepsei lui Cuciureanu de la şase ani la cinci ani, pentru înşelăciune.

Cuciureanu, aflat în Penitenciarul Botoşani, a făcut o contestaţie la executare, iar magistraţii au admis-o.

like facebookConstantin Cuciureanu a fost capturat, pe 9 februarie 2012, în urma unei acţiuni a Poliţiei. El a fost prins în timp ce se ascundea într-o vilă de lux a unui om de afaceri din Bacău, situată la câţiva kilometri de municipiul Bacău şi se pare că ar fi încercat să fugă. Cuciureanu urmează a fi adus la Botoşani şi încarcerat în Penitenciar.

El a fost condamnat, pe 18 octombrie 2011, la şase ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune,  într-un dosar privind afaceri ilegale cu cupoane agricole. El trebuie să achite statului un prejudiciu de 120.000 de lei, pentru a putea părăsi unitatea de detenţie în vara anului viitor.

 

Nume Calitate parte
CUCIUREANU CONSTANTIN Contestator

 

Şedinţe

11.03.2014
Ora estimata: 08:30
Complet: PCPJ1
Tip solutie:
Solutia pe scurt: Admite contestaţia la executare formulată de condamnatul C.C., deţinut în Penitenciarul Botoşani. Reduce de la 6 ani la 5 ani închisoare pedeapsa aplicată condamnatului pentru săvârşirea infracţiunii prev. de art. 215 alin. 1, 2, 5 Cod penal 1969, având corespondent în art. 244 alin. 2 Cod penal. Menţine starea de detenţie a condamnatului şi deduce din pedeapsa principală durata executată de la 9 februarie 2012 la zi. Anulează vechiul mandat de executare şi dispune emiterea unui nou mandat conform prezentei. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 11 martie 2014.
Document: Hotarâre  137/2014  11.03.2014

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *