Secţiile de Pediatrie şi Infecţioase, pline de viroze respiratorii. Stocul de medicamente, suplimentat

spitalul de copiiDin cauza schimbărilor bruşte de temperatură de afară, sute de copii au fost dignosticaţi cu viroze respiratorii sau pneumonii. Potrivit managerului Spitalului Judeţean, Viorel Iliuţă, Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean este plină de copii care suferă de infecţii respiratorii. Din cauză că numărul de internări a crescut cu mult faţă de lunile anterioare, farmacia spitalului a fost golită de medicamente.

like facebook

Este epidemie de gripă şi ne-a prins puţin descoperiţi. Am discutat cu farmacista de la Infecţioase, care ne-a cerut să suplimentăm comanda de medicamente. În primele zece zile am depăşit toate internările pe care le facem într-o lună. Este un număr mare de cazuri„, a spus managerul Spitalului Judeţean.

Specialiştii spun că numărul real al bolnavilor este mult mai mare, numeroşi botoşăneni alegând automedicaţia. De vina sunt în principal temperaturile fluctuante, spun medicii, dar şi faptul că botoşăanenii încă nu au făcut trecerea la garderoba specifică sezonului rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *