Managerul Spitalului Judeţean: Dacă vom primi un buget mai mic, nu vom semna contractul cu CAS

iliuta viorelManagerul Spitalului Judeţean, Viorel Iliuţă, spune că nu va semna noul contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, dacă finanţarea nu va fi mai mare decât anul trecut. Acesta a declarat că a prezentat inclusiv Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate problemele privind subfinanţarea unităţii spitaliceşti din Botoşani. Noul contract ar urma să fie semnat până la sfârşitul lunii martie.

like facebook

Nu am avut cum să reclam Casa Judeţeană, pentru că este un contract semnat cu Casa Judeţeană. Eu am reclamat faptul că finanţarea trebuie să aibă în vedere realităţile Spitalului Judeţean. Noi ne desfăşurăm activitatea în nu ştiu câte locaţii, suntem şapte foste spitale adunate sub aceeaşi pălărie şi faptul că în timp ce un spital oarecare, Dorohoiul, de exemplu, plăteşte un paznic, noi plătim zece paznici„a spus Iliuţă.

El a declarat că Spitalul Judeţean nu mai poate funcţiona cu finanţarea actuală şi că bugetul pe 2014 ar trebui să fie mai mare cu 12% decât cel avut anul trecut. Iliuţă a acuzat faptul că luna trecută 400 de cazuri nu au fost decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Până acum se spune că nu s-au făcut internări de zi. Acum, am depăşit internările de zi, dar nu am primit nimic„, a adăugat Iliuţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *