Florin Ghiorghiţă nu mai vrea fântâni arteziene în municipiu

florin ghiorghita in clConsilierul local Florin Ghiorghita a taiat la greu din sumele propuse de Executiv pentru mai multe investitii in municipiul Botosani. El a venit cu un amendament la proiectul de hotarare privind rectificarea bugetului local propus de primarul Ovidiu Portariuc si a propus diminuarea sumelor sau taierea totala a unora la unele investitii propuse de executiv.

like facebookExecutivul Primariei a prins in buget 200.000 pentru realizarea de grupuri sanitare in spatii publice, iar Ghiorghita a propus alocarea a numai 100.000 lei. Pentru amenajarea Oraselului copiilor s-a propus prin proiect 200.0000 lei-rectificare 100.000 lei, pentru amenajarea de fantani arteziene suma prinsa in buget a fost de 150.000 lei, iar Ghiorghita a propus rectificare zero.

Fantanile nu sunt prioritare pentru municipiul Botosani. Si asa ne chinuim sa le intretinem pe cele pe care le avem„, a mentionat Ghiorghita in sedinta extraordinara de Consiliul local de miercuri.

De asemenea, pentru realizare soft edilitare s-a prins in proiectul de buget 80.000 lei, iar consilierul PDL a taiat suma in totalitate, in timp ce pentru realizarea site-ului Primariei Botosani suma prinsa in buget a fost de 83.000 lei, suma propusa de Ghiorghita fiind de  20.000 lei. Executivul a mai prins in proiectul de buget realizare soft primarie 100.000 lei, iar Ghiorghita a cerut sa fie alocati zero lei. Si pentru realizarea casutelor de lemn, Ghiorghita a micsorat suma, prin amendamentul depus, de la 300.000 lei la 30.000 lei, iar  la mobilierul stradal de la 530.000 lei la 430.000 lei.

La capitolul alte servicii publice generale promun dimuarea bugetului cu un milion lei. In total, facem o economie de 1,9 milioane lei„, a spus Ghiorghita.

 

 

Este interyis pana in trimestrul trei mutarea sumelor de la un capitol la altul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *