Catedrele de matematică, neatractive pentru profesori. Liderul LSI: La această disciplină este situaţia cea mai îngrijorătoare

Liviu Axinte
Liviu Axinte, liderul LSI

Absolventii facultatilor de matematica nu mai vor sa profeseze in invatamant. Cel putin asta cred reprezentantii sindicatelor locale din invatamant, care spun ca zeci de posturi sunt vacantate la matematica si asta din cauza ca nu mai sunt atractive. Motivul:  salariile mici din sistem, dar si scolile indepartate unde nu se deconteaza naveta. Potrivit liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ, Liviu Axinte, cel mai probabil nici in acest an nu vor fi ocupate posturile in totalitate.

like facebookÎn multe școli nu avem personalul corespunzător, e vorba de neatractivitatea locurilor de muncă în învățământ pentru absolvenții profilelor matematică. Și nedecontarea navetei este un factor care îi face pe unii colegi să ocolească anumite localități, situate mai departe de oraș, unde sunt probleme. Pe lista posturilor vacante sunt multe catedre de matematică. Cred că la această disciplină e situația cea mai îngrijorătoare din ce am văzut și se vede până la urmă și o lipsă a unei politici de atragere a absolvenților de calitate, după părerea mea”, a spus Liviu Axinte.

Situatia respectiva are repercursiuni si asupra rezultatelor obtinute de elevi la examenul de matematica.

Cei mai buni absolventi de matematica aleg sa mearga catre alte profesii, iar in unele scoli ajung cei care sunt mai slab pregatiti„, a spus Axinte.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *