Viceprimarul Lupaşcu nu a fost de acord cu sancţiunea propusă de a doua comisie în cazul directorului DSPSA. Vezi motivul!

eugen turcanuViceprimarul Cătălina Lupaşcu a avizat negativ raportul Comisiei de cercetare disciplinară a directorului Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement, Eugen Ţurcanu. Viceprimarul motivează că la nivelul instituţiei publice nu există o procedură clară privitoare la gestionarea abaterilor care să reglementeze modul în care se efectuează cercetarea disciplinară pentru persoanele care au dublă calitate, respectiv personal contractual şi ales local. Cătălina Lupaşcu consideră că, din punctul său de vedere, ancheta în acest caz s-a încheiat. Comisia de disciplină l-a cercetat pe Ţurcanu pentru că a adus prejudicii de imagine instituţiei Primăriei, iar sancţiunea dată a fost „avertisment”.

like facebook

În raportul comisiei de disciplină s-ar putea spune că nu au fost stabilite foarte clar împrejurările în care a fost săvârşită fapt, motivele care au stat la baza abaterii disciplinare, consecinţele abaterii disciplinare, alternativă pe care ar fi avut-o la dispoziţie directorul şi consilierul local, astfel încât să nu mai săvârşească abateri. Având în vedere că delegarea de competenţă nu îl exonerează pe angajator de responsabilitate şi că potrivit art.247 din Legea 53 din 2003 angajatorul dispune de prerogative disciplinare şi poate aplica o sancţiune mai aspră, am transmis domnului primar documentul meu„, a spus viceprimarul Cătălina Lupaşcu.

Cu alte cuvinte, angajatorul, în speţă primarul, poate veni cu o altă sancţiune în acest caz.

Ţurcanu a primit în urma primei anchete o sancţiune constând în reducerea pe o perioadă de două luni a salariului cu 5%. Aceasta a fost dată de primarul Ovidiu Portariuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *