Situaţia neobişnuită. Clubul Parlamentarilor Români lasă fără pian Filarmonica Botoşani

concert filarmonica8Filarmonica Botoşani a rămas fără pian, un instrument necesar pentru susţinerea spectacolelor, după ce proprietarul, Clubul Parlamentarilor Români „Ion Raţiu”, a somat Filarmonica să îl înapoieze. Potrivit viceprimarului Cătălina Lupaşcu, pianul trebuie returnat la Parlament în termen de 15 zile de la primirea notificării.

Pianul a fost dat printr-un contract de comodat,  în anul 2007, iar de atunci au mai fost încheiate două acte adiţionale, la solicitarea reprezentanţilor instituţiei de cultură din Botoşani, care s-au plâns că instrumentul respectiv le este mai mult decât necesar.

De fiecare dată, dânşii au înţeles cerinţele filarmonicii, dar la ora actuală contractul de comodat a încetat şi ne somează în modul cel mai ferm să transportăm pianul până la Camera Deputaţilor şi să suportăm cheltuielile de transport„, a spus Cătălina Lupaşcu.

like facebookÎn notificare se mai spune că în cazul în care pianul nu va fi returnat, Filarmonica Botoşani va suporta consecinţele legale.

Ioan Turcanu cu pianul donat de Camera Deputatilor
Secretarul Filarmonicii Botosani, Ioan Turcanu, cu pianul donat de Camera Deputatilor

Filarmonica mai are în inventar un pian foarte vechi, care se află la Teatrul Mihai Eminescu, dar care nu poate fi folosit. Din acest motiv concertele pe care le are Filarmonica în perioada următoare ar putea fi puse sub semnul întrebării.

Viceprimarul Cătălina Lupaşcu s-a întâlnit cu Liviu Buiuc, directorul Filarmonicii,  pentru a găsi o soluţie în acest caz.

Am avut o discuţie cu directorul Filarmonicii şi vom face de aşa manieră încât să nu existe pericolul suspendării spectacolelor. Va trebui cumpărat un pian sau reparat pianul vechi„, a adăugat Lupaşcu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *