Probleme cu plata salariilor în mai multe şcoli, la început de an

iuliana nacu
Iuliana Nacu

Mai multe şcoli din judeţ sunt în situaţia de a nu avea asigurate salariile pentru personal pe primul trimestru, din cauza sumelor insuficiente repartizate. Iuliana Nacu, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, susţine că există şcoli, inclusiv în municipiul Botoşani, unde s-au mutat sume din trimestrul I în trimestrul IV fără justificări, iar acestea au fost pe punctul de a nu putea plăti salariile profesorilor la începutul lunii martie. În urma demersurilor făcute la finanţe şi consiliile locale, problemele au fost rezolvate, însă, susţine liderul SIP, doar pe moment.

like facebook

 S-au rezolvat pe baza unor artificii financiare dictate de către Ministerul de Finanţe, pe baza neplăţii dărilor la stat până la o dată ulterioară. Există şcoli care au avut bani, dar nu li s-a aprobat trimestrializarea aşa cum au cerut, chiar dacă au fost bine fundamentate. Lipseau bani şi de la salarii, şi de la hotărâri judecătoreşti. Dacă la sfârşitul trimestrului I există astfel de probleme, ce facem la sfârşitul trimestrului III. Nu este normal, mai ales dacă sunt şcoli care se încadrează în execuţia bugetară pe 2014„, a spus Iuliana Nacu.

Liderul SIP susţine că cele mai multe fonduri au fost direcţionate în trimestrul IV, inclusiv pentru reabilitare şi curăţenie, ceea ce nu este normal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *