Vezi cum va fi vremea în intervalul 10-23 martie!

Ghiocel3Meteorologii anunţă vreme însorită, cu ploi moderate cantitativ. Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, valorile termice prognozate pentru intervalul 10-23 martie vor fi uşor peste cele normale în luna martie. În Moldova, până pe 13 martie, temperaturile diurne vor fi ceva mai modeste, cu o medie ce nu va depăși 8-9 grade în zilele mai reci. Va urma o încălzire, ajungându-se la media de 16 grade pe 15 martie, iar în a doua săptămână schimbările vor fi mai reduse, respectiv media temperaturilor maxime se va încadra între 11 și 14 grade, aceste valori fiind cele normale în luna martie, în această regiune.

like facebook

 În privința regimului termic nocturn, se estimează ca, în prima săptămână, acesta se va situa ușor sub normă, predominând valori medii negative de până la—2 grade, pentru ca, ulterior, să devină unul normal, cu o medie a minimelor cuprinsă între 0 și 3 grade. Probabilitatea pentru ploi, în general slabe, va fi mare în intervalul 15-23 martie. Trecător, în nordul regiunii, vor fi posibile și precipitații mixte.

La munte, pe tot parcursul intervalului de prognoză, se vor înregistra temperaturi apropiate de normalul climatologic al perioadei. Astfel, în prima săptămână, media maximelor se va situa în ecartul 1-6 grade, iar a minimelor între—7 și—4 grade, iar pentru cea de-a doua săptămână sunt de așteptat, în medie, valori de 1-4 grade, ziua, și de—5 la—2 grade, noaptea. Probabilitatea pentru precipitații mixte va fi mai mare după data de 15 martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *