Profesor botoşănean despre simularea bacalaureatului: Au fost elevi care au scris la teza de matematică tabla înmulţirii, la clasa XII-a

examen de bacalaureatDeclaratie ingrijoratoare facuta de un profesor botosanean la adresa liceenilor care au sustinut simularea examenului de bacalaureat. Profesorul Iuliana Nacu, care este si liderul Sindicatului Invatamantului Preuniversitar Botosani, a declarat ca la simulari au fost elevi care nu au scris nimic si au asteptat pur si simplu sa treaca o ora si jumatate ca sa iasa din clasa.

like facebook

 Altii, spune  ea, au scris in deradere, la simularea de la matematica, tabla inmultirii. Profesorul botosanean considera ca dezinteresul elevilor fata de scoala este tot mai mare, iar acest lucru se reflecta in rezultatele proaste obtinute la examenele nationale. Iuliana Nacu sustine ca notele mici ale elevilor reprezinta rezultatul unei politici educationale dusa prost timp de foarte multi ani.

Vinovati sunt toti actorii implicati, incepand cu parinti, comunitate locala si apoi scoala. Ne-am obisnuit sa punem totul in carca profesorilor, dar va spun ca profesor implicat in aceste simulari ca au fost elevi care au venit si au asteptat doar sa treaca o ora jumatate ca sa iasa din sala, au fost elevi care au scris la teza de matematica tabla inmultirii, la clasa XII-a, pe teza. Nu se poate spune ca acel elev are o atitudine fata de scoala corespunzatoare. Este un rezultat al politicilor duse de intreaga societate. Elevii nu sunt interesati sa invete, ei cred ca nu trebvuie sa invete. Au ajuns pana la liceu taraindu-se cu o corijare, cu un 5 si invatand pe moment la ceva„, a spus Nacu.

Profesorul botosanean este convins ca materia ar trebui adaptata acestor gen de elevi. Judetul Botosani a fost codas pe tara in ceea ce priveste rezultatele de la simularea evaluarii nationale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *