Un medic din Iaşi despre cazul tânărului preluat sâmbătă de un elicopter Smurd: Şi-a revenit din morţi

SMURD lovit in cap elicopterMedicii ieşeni spun despre un tânăr din Darabani că şi-a revenit miraculos, după ce i-a căzut un copac în cap. Daniel Mănciucă, de 21 de ani, a fost transportat, sâmbătă, cu un elicopter Smurd la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu.

Tânărul a intrat în comă, starea fiind indusă de medici, iar în Iaşi a fost operat pe creier. Medicii ieşeni spun că pacientul şi-a revenit miracolos, din comă de gradul IV, un lucru rar întâlnit.

like facebook„Putem spune că acest pacient şi-a revenit din morţi. A fost adus la spital în comă de gradul IV cu şanse de supravietuire aproape inexistente. Investigaţi0ile medicale de specialitate au evidentiat un hematom intracranian. Pacientul a fost operat în urgenţă şi postoperator, starea de sănătate este bună. Este conştient şi în cursul zilei de astăzi (duminică – n.r.) urmează să fie transferat din Reanimare în salon. Revenirea acestui pacient este surprinzătoare. Este prematur să ne pronunţăm, dacă pacientul va rămâne cu sechele. Încă mai există riscul de apariţie a unor complicaţii. Este vorba de o operaţie pe creier. Din comă de gradul IV scapă puţini pacienţi. Depinde şi de cât de repede sunt aduşi la spital din momentul în care s-a instalat starea de comă”,  a declarat, pentru Bzi.ro, dr. Florin Gramada, purtator de cuvant la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu din Iasi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *