Angajator anchetat de Parchet pentru muncă la negru

itm mm (1)Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoşani a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în cazul unui agent economic care a fost depistat, în urma unui control, cu angajaţi care munceau la negru. Verificarea a vut loc în luna februarie, iar angajatorul a fost prins cu şase persoane care erau la muncă fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.

like facebook

În acest caz a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, fapta savarsită constituind infracţiune conform art. 264, alin.3 din Codul Muncii„, se precizează într-un comunicat al ITM.

În cursul lunii  februarie în  domeniul relaţii de muncă au fost efectuate  controale la un numar de 251 angajatori. Au fost sanctionaţi 66 angajatori, au fost aplicate 91 sancţiuni contravenţionale din care 52 avertismente şi  39 amenzi, în valoare totală de  167.000 lei.

Au fost depistate 278 persoane ca desfasoară muncă nedeclarată, valoarea totală a  sancţiunilor contravenţionale aplicate în acest sens,  fiind  de  167.000 lei.

 

3 thoughts on “Angajator anchetat de Parchet pentru muncă la negru

  1. 52 au primit avetisment? iar astuia I se face dosar penal? pun pariu ca erau toti ciobeni la oi! da pe cine ai suparat mai omule!

  2. DE CE PRESA II ACOPERA PE HOTII ACESTIA ? Nu-i vede nimeni nici pe cei care nu dau salariile cu lunile la angajati iar cind le dau le insira cite o luna si cit mai putin sa nu stii cit ti-a dat si din bani nu sealege nimic. DAti NUMELE firmelor care fac hotii si poate se linistesc si vor intra in legalitate desi „drac mort si rata innecata n-o sa vezi niciodata”

  3. inspectorii de la ITM sa mearga si la Gradina cu flori din centrul Botosaniului, unde majoritatea celor ce muncesc acolo sunt fortati sa munceasca fara contract de munca, desi patronii si-au deschis mai multe puncte de lucru, deci ar avea bani de CAS-ul posibililor angajati. majoritatea patronilor din Botosani, si-au dezvoltat afacerile pe spinarea naivitatii, disperarii celor fara posibilitati de informare, iar ITM trebuie sa-i ajute … tin pe post persoane, 3 luni fara contract de munca, si dupa ori ii afara daca cumva indraznesc sa ceara sa li se faca forme legale, ori pleaca ‘angajatul’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *