Patronii fabricii Mecanica Botoşani au cumpărat un hotel de 1,5 milioane de euro

mecanica SA BotosaniPatronii fabricii de şuruburi Mecanica din Botoşani au cumpărat, de curând, un hotel de 1,5 milioane de euro în Poiana Braşov. Şoţii Manuela şi Constantin Bojescu, care deţin indirect pachetul majoritar de acţiuni la Mecanica SA Botoşani,  a preluat hotelul Miruna din Poiana Braşov.

Şoţii Bojescu sunt acţionarii societăţii comerciale Subex Bacău, care la rândul ei deţine, începând din 2005, controlul asupra fabricii de şuruburi de la Botoşani. În 2009, acţionarii Mecanica SA Botoşani au decis desfiinţarea firmei din Botoşani, înfiinţând o altă societate Mecania Botoşani SA, cu sediul la Bacău şi cu punct de lucru la Botoşani.

like facebookSpre exemplu, în 2012, Mecanica Botoşani SA a avut, potrivit datelor Ministerului de Finanţe, o cifră de afaceri de 3,58 milioane de lei şi un profit net de 553.162 lei.

Producţiile de şuruburi, piuliţe, tije şi nituri realizate la Botoşani şi Bacău sunt valorificate în special la export, în ţări precum Italia, Germania, Anglia, Franța, Turcia, Ungaria.

Patronii Mecanica SA au încă două hoteluri, unul în Bacău, Hotelul Bistriţa, şi altul în Predeal, Hotelul Mont Blanc, prin societatea lor, Decebal Bacău.

 

2 thoughts on “Patronii fabricii Mecanica Botoşani au cumpărat un hotel de 1,5 milioane de euro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *