Elevi din întreaga ţară şi oficiali ai Ministerului Educaţiei, prezenţi la Conferinţa Naţională de la Botoşani

consiliul national al elevilor la Botosani3Zeci de elevi din întreaga ţară, membri ai structurilor de conducere ale Consiliului Naţional al Elevilor (CNE), au participat, sâmbătă, la Botoşani, la Conferinţa Naţională intitulată „Drum drept în CNE”, prima de astfel organizată după alegerea botoşăneanului Eduard Mititelu în funcţia de preşedinte al CNE.

La deschiderea conferinţei au luat parte primarul Ovidiu Portariuc,  inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar, Mihaela Huncă, dar şi consilierul ministrului Educaţiei, Romeo Moşoiu, sau reprezentantul Ministerului tineretului şi Sportului, Bogdan Talmaciu.

like facebookAu mai participat preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor din Republica Moldova, Dan Mocanu, dar şi preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România, Mihai Dragoş,  şi cel al Uniunii Naţionale a Studenţilor din România, Sheila Abdulamit.

consiliul national al elevilor la Botosani2Prin această conferinţă, noi am dorit foarte mult să ne arătăm deschiderea spre colaborare cu toţi partenerii naţionali, dar şi locali şi ne-am bucura să avem un feedback pozitiv din partea acestora. Această conferinţă a început de ieri (n.r.- vineri), am realizat atelierele de lucru de recunoaştere cu partenerii implicaţi şi s-au expus anumite proiecte, anumite oportunităţi pentru dezvoltarea proiectelor care îi afectează pe elevi”, a afirmat Eduard Mititelu.

La rândul său, inspectorul general Mihaela Huncă le-a cerut elevilor să joace un rol activ în sistemul educaţional.

consiliul national al elevilor la Botosani1„Inspectoratul Şcolar dă o mare importanţă vocii elevului, aşa că este foarte bine ca dumneavoastră să vă manifestaţi. Vă felicit că ştiţi să vă manifestaţi, că sunteţi o voce la nivel naţional de care noi trebuie să ţinem seamă, pentru că în sistemul de învăţământ nu ne place să avem parte pasivă şi parte activă”, a spus Huncă.

consiliul national al elevilor la Botosani4Primarul Ovidiu Portariuc a mulţumit şi el elevilor pentru implicarea în societatea civilă.

Pentru mine este foarte importantă implicarea dumneavoastră în tot ce înseamnă educaţie civică, responsabilitate, la nivel local şi nu numai, pentru că, atunci când eram şi eu de vârsta dumneavoastră, am început implicarea civică. Cel mai greu este să faci un pas, să te implici. Toată lumea ştrie să critice, să se lamenteze, dar foarte puţini se implică”, a spus Portariuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *