Chinezi pasionaţi de porumbei, interesaţi de oile botoşănenilor

Florin Turcanu si oile saleO delegaţie de oameni de afaceri din China a vizitat, vineri, mai multe abatoare şi ferme din judeţ, în vederea încheierii unei colaborări cu fermierii şi procesatorii locali de ovine.

like facebookOamenii de afaceri au venit la invitaţia liberalului Mihai Ţurcanu, ce se cunoaşte cu unul dintre ei, George Huang, directorul unei firme ce face parte dintr-un concern chinezesc,  prin intermediul unei pasiuni comune, porumbeii.

Delegaţia a vizitat şi autorităţile judeţene şi a discutat termenii unei investiţii. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, pentru început chinezii ar dori să stabilească un punct de colacetare a cărnii de ovine, gata procesate. Pe termen lung se gândesc la o investiţie într-un abator de procesare a ovinelor.
„Le-am explicat avanatajele judeţului. Suntem singurul judeţ cu şase abatoare autorizate pentru ovine, iar aici se regăseşte unul dintre cel mai mare număr de ovine. Le punem la dispoziţie un spaţiu într-un parc industrial. Avanatajul investiţiei ar fi unul major pentru fermierii botoşăneni”, a declarat Florin Ţurcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *