Exclusiv! Afacere de peste patru milioane de euro. Cinci reţele de cablu din Botoşani au fost vândute. Află cine a dat banii!

antena televiziune prin cabluCinci dintre cele mai importante reţele de cablu din judeţul Botoşani au fost vândute, de curând, unei singure firme, trancaţiile ridicându-se la peste patru milioane de euro. Reţelele de televiziune şi internet ale firmelor TV SAT Cablu Săveni,  Argus CATV SRL Vorona, C.O. Co SRL Botoşani, Real TV SRL Botoşani şi KTV SRL Truşeşti, care numără în total aproape 40.000 de abonaţi, au fost preluate de compania Digital Cable Systems SA, care deţine brandul AKTA.

Proprietarii reţelelor din judeţul Botoşani au semnat deja contractele de vânzare- cumpărare, primind avansul care a ajuns şi până la 70% din valoarea tranzacţiei.

Până la finalizarea afacerii, AKTA a solicitat efectuarea unor audituri pe toate cinci televiziunile prin cablu, pentru a stabili la faţa locului atât starea tehnică a reţelelor, numărul de clienţi şi încasările.

like facebookPreţul de vânzare a fost fixat în funcţie de numărul de abonaţi, el fiind de circa 90- 100 de euro/ abonat. La acest preţ se adaugă şi sediile firmelor de cablu, dar şi logistica (maşinile de intervenţie).

Contractele prevăd şi preluarea personalului.

„Dacă nu vindeam, veneau ăştia mari şi ne terminau. O dată şi o dată, eram nevoiţi să vinem”, susţine administratorul Real TV Botoşani, Mihai Juncanaru.

Şi firma C & O CO a fostului primar al oraşului Flămânzi, Constantin Pitorac, se află în negocieri cu AKTA, pentru vânzarea întregii reţele de comunicaţii (televiziune, internet şi telefonie).

AKTA deţine reţele de cablu şi internet în 24 de judeţe, având aproximativ 200.000 de abonaţi.

Deocamdată, proprietarii reţelelor Darmir Darabani, Teomar Broscăuţi, Cable Vision SRL Suliţa nu s-au arătat interesaţi de vânzare, deşi au primit oferte.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *