Bătaie de joc din partea unei instituţii publice către botoşănenii care au de recuperat bani de la stat

mihai alexa trezorerie botosaniSute de botoşăneni au ajuns bătaia de joc a unei instituţii publice, după ce au bani de recuperat de la bugetul statului. Aproape 200 de botoşăneni au de primit 450.000 de lei, după ce au câştigat în instanţă recuperarea taxei de poluare.

like facebookOamenii au depus cereri la fisc pentru a-şi primi banii înapoi, însă nu se întâmplă acest lucru. Din  cauza unui blocaj instituţional. între Administraţia Financiară şi Trezorerie, cererile nu au intrat la plată.

Un act normativ a creat acest haos, după ce s-a decis amânarea la plata a acestor sume, într-un interval de cinci ani. Reprezentanţii Administraţiei Financiare susţin că au prelucrat sute de cereri, iar Trezoreria refuză să facă plata.

” Noi am transmis Trezoreriei cererile, însă plăţile nu se fac. Legea spune că trebuie făcute în 45 de zile de la data depunerii cererilor de către contribuabili, iar cei de la Trezorerie vor răspunde dacă nu se respectă acest termen. În toate judeţele s-au făcut plăţile, mai puţin la Botoşani”, a declarat un finanţist.

De cealaltă parte, conducerea Trezoriei, susţine că a vrut să întoarcă cererile depuse, după data de 1 martie, pentru că se supun unui alt regim, respectiv plata în tranşe. Potrivit trezorierului şef, Mihai Alexa, cererile procesate de fisc trebuie reconfirmate de finanţişti.

” Cei de la Administraţie nu vor să îşi asume răspunderea. Dacă nu ni se confirmă nu dăm drumu la plăţi. Acum avem în sold 197 de cereri”, a afirmat Mihai Alexa.

 

Angajaţii Administraţiei Financiare au refuzat primirea dosarelor înapoi, spunând că deja au dat dispoziţii de plată, iar reconfirmarea ar fi inutilă.

Toţi angajaţii fiscului au primit o circulară în care se precizează intrarea în vigoare la ordonanţei ce stabileşte plata în rate a acestor sume, însă în acelaşi document, se menţionează că plăţile în acest mod se fac după publicarea unui ordin care să stabilească modalităţile de calcul, iar acest ordin nu a apărut.

Teoretic toţi controbuabilii care depun cereri de recupeare a sumelor, în baza hotărârilor judecătoreşti, ar trebui să primească banii integral, până la apariţia ordinului menţionat.

One thought on “Bătaie de joc din partea unei instituţii publice către botoşănenii care au de recuperat bani de la stat

  1. Noi nu am platit taxa de poluare in rate-transe, ci toti odata, toti odata ii vrem inapoi. Daca nu platesti o taxa imediat te executa dar cand e vorba de recuperat de la stat, e vis urat. Suntem in Romania, niste repetenti iau decizii in timp ce dorm.
    Dragi politicieni, sunteti platiti din banii nostri, a romanilor, dormiti cand luati decizii , va doresc sa aveti parte de tot „binele” facut romanilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *