Consiliul Judeţean este pe cale de a plăti de două ori o proprietate retrocedată

muzeu etnografie botosani O proprietate retrocedată pune pe jar autorităţile judeţene care sunt puse în faţa unui fapt fără precedent. Reprezentanţii Consiliului Judeţean trebuie să cumpere clădirea şi terenul aferent unui muzeu, chiar dacă proprietarul a fost despăgubit conform legii.

like facebookClădirea în care a funcţionat Muzeul de Etnografie a fost retrocedată în 2007, însă iniţial moştenitorii proprietarului de drept al imobilului au fost despăgubiţi de statul român, cu câteva sute de mii de lei. Ulterior legislaţia  s-a modificat şi a dat posbilitatea moştenitorilor, familia Mihalcea, să deschidă o acţiune în instanţă, unde au obţinut dreptul de proprietate, chiar dacă au primit despăgubirea. Acum, Adrian Mihalcea a făcut o ofertă autorităţilor judeţene prin care solicită 350.000 de euro pentru imobilul situat în zona centrală şi 2.000 de metri pătraţi de teren.

Conducerea CJ este interesată de cumpărarea imobilului, fiind stabilită şi o comisie de negociere. Miercuri, această comisie s-a întrunit, însă a solicitat un punct de vedere de la Ministerul Finanţelor pentru a clarifica situaţia.

” Am solicitat de la Ministerul Finanţelor clarificări în sensul în care o persoană a fost despăgubită şi acum este în situaţia de a vinde aceeaşi proprietate. Proprietarii imobilului ne-au informat că nu sunt dispuşi să reducă preţul”, a declarat Dorin Ciuştea, membru al comisiei de negociere.

Autorităţile judeţene vor să achiziţioneze imobilul şi să îl includă într-un proiect de restaurare cofinanţat cu fonduri europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *