Premieră pentru Botoşani! O bancă a fost obligată să anuleze clauzele abuzive dintr-un contract de împrumut

director de bancaUn botoşănean a creat un precedent favorabil clienţilor instituţiilor bancare, după ce a învins în instanţă, definitiv şi irevocabil, o bancă. Procesul a fost deschis la Judecătoria Botoşani şi privea anularea de către instanţă a două clauze dintr-un contract de credit, respectiv comisionul administrare şi de risc. Cei care au dat în judecată banca sunt soţii Georgică şi Antoneta Burlacu, el fiind şi judecător la Tribunalul Botoşani.

Cei doi au contractat un credit de 100.000 de franci elveţieni la sfârşitul anului 2007 de la Volksbank, banca stabilind o rată a dobânzii fixe de 4,25%, iar DAE 6,83%.

like facebookÎn toamna anului trecut magistraţii de la Judecătorie le-au dat câştig de cauză, considerând că cele două comisioane sunt abuzive.

volksbankPrin sentinţa pronunţată, banca a fost obligată la restituirea sumelor încasate cu titlu de comision, acestea fiind de 8.886 de franci elveţieni şi 143 de euro.

Hotărârea a fost atacată de reprezentanţii băncii, însă, în această săptămână, judecătorii instanţei superioare le-au dat câştig de cauză tot clienţilor.

Astfel decizia a rămas definitivă şi irevocabilă.

” Mă bucur pentru această decizie, rata mi s-a redus cu 500 de lei. De acum s-a creat un precedent şi chiar mai mulţi colegi vor să introducă asemenea acţiuni. Justiţia s-a dovedit imparţială şi obiectivă. Având în vedere vedere faptul că sunt judecător, am evitat să apar în isntanţă şi am angajat un avocat”, a declarata Georgică Burlacu.

2 thoughts on “Premieră pentru Botoşani! O bancă a fost obligată să anuleze clauzele abuzive dintr-un contract de împrumut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *