Scandal în şedinţa ADI Aqua Botoşani de la pierderile de apă din reţea

adi aquaMai mulţi primari din judeţ au criticat, miercuri, în cadrul unei întâlniri a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Aqua Botoşani procentul de reducere a pierderilor de apă din reţea stabilit de Consiliul Judeţean la 57%. Primarii au declarat că pierderile la apă nu vor ajunge la acest procent, dat fiind faptul că la această dată sunt pierderi şi de 80% în reţeaua de apă.

Vă rog să prezentaţi lunar o situaţie să vedem dacă într-adevăr se reduce acest nivel al pierderilor„, a declarat Voicu Murariu, primarul din Vlădeni.

like facebook

 Criticile cele mai vehemente au venit din partea primarului municipiului Botoşani, Ovidiu Portariuc. Acesta a spus că zeci de miliarde lei se duc pe pierderi şi că ar trebui realizat un audit care să stabilească cu exactitate care este procentul exact al acestora.

Nu pot să fiu de acord a legitima pierderea, implicit ineficienţa unui sistem. De aproape doi ani de zile la Nova Apaserv se încearcă restructurări, externalizări, dar pe de altă parte se fac angajări şi alte tipuri cheltuieli. Botoşaniul este pe primele locuri în ţară la pierderi şi eu am mai făcut o dată apel la domnul preşedinte Ţurcanu să ia măsuri în ceea ce priveşte gestionarea Nova Apaserv şi a eficienţei societăţii la nivel de municipiu pentru că, din păcate, cetăţenii vin către noi şi ei încă nu ştiu foarte bine că Nova Apaserv apaţine de Consiliul Judeţean„, a declarat Portariuc.

Decizia de a stabili un anumit procent al pierderilor la Nova Apaserv a afost luată de Consiliul Judeţean după ce Curtea de Conturi a impus acest lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *