Ovi Cernăuţeanu vrea un festival norvegiano-român la Botoşani

ovi cernauteanu melniciucCentrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani intenţionează să organizeze un festival cultural internaţional norvegiano-român. Aurel Melniciuc, directorul CJCPCT, a declarat că manifestarea va fi organizată printr-un program finanţat de Guvernul Norvegiei.

Programul vizează în primul rând formarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul programului european, de asemenea câteva acţiuni care vizează arta tradiţioinală de aici şi din Norvegia, un forum cultural pe care să-l punem la punct, o sesiune de învăţare reciprocă de dansuri tradiţionale şi multe alte activităţi”, a spus Aurel Melniciuc.

like facebook

 Proiectul ar putea fi implementat anul viitor , cu sprijinul oferit de botoşăneanul Ovi Cernăuţeanu, care trăieşte şi activează în Norvegia.

Are fi frumos, pentru că având şi relaţiile de acolo se pot dezvolta nişte relaţii frumoase şi pe termen lung. Schimbul cultural între Norvegia şi România este susţinut financiar de Norvegia şi este păcat să nu îl facem”, a spus Ovi Cernăuţeanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *