Elevi și profesori dorohoieni într-un schimb de experiență în Napoli

proiect international la Scoala Speciala DorohoiÎn cadrul proiectului european ,,Artă, Sport și Literatură împotriva Violenței în Școală”, ce se desfașoară la Liceul Tehnologic Special ,,Ion Pillat” Dorohoi, a avut loc o nouă reuniune de proiect, cea de-a cincea, în orașul Napoli, Italia.

Echipa de elevi și profesori din liceu care s-a deplasat în Italia, la Școala Istituto Professionale ,,Giustino Fortunato”, Napoli, a fost formată din coordonatorul proiectului, prof. Viziteu Bogdan, director adjunct, prof.Baboi-Drăgan Luminița și elevele Hrebenciuc Ionela, Malaimare Mădalina-Elena.

like facebookDe această dată tema întâlnirii  a fost ,, Respectarea punctului de vedere al celuilalt-bază  a comunicării ”. Cu această ocazie elevii și profesorii din cele 10 țări participante au prezentat diverse  materiale cum ar fi: poezii, piese de teatru, cântece precum și postere sau colaje cu imagini și citate sugestive pentru tema dată.

Programul întâlnirii din Napoli a cuprins, ca de obicei, o parte de informare și culturalizare, gazdele dorind să ne arate bogăția tradițiilor italiene, frumusețea peisajului și să ne facă o incursiune prin istoria țării lor care lasă o amprentă impresionantă asupra întregului oraș Napoli. Dintre monumentele și locurile vizitate amintim: Palatul Regal, Castelul medieval Nuovo-simbol al arhitecturii orașului, Castelul Sant Elmo și Certosa di San Martino, un complex de mănăstiri devenit muzeu, ambele fiind cele mai vizibile mărci ale orașului, așezate pe culmea dealului Vomera iar în final nu se poate să nu amintim vizita la Pompei, orașul distrus și îngropat de Vulcanul Vezuviu.

Scopul acestui parteneriat școlar european este de a preveni și combate violența în școală și de a promova valori pozitive precum prietenia, înțelegerea și respectul reciproc prin intermediul literaturii, artei și a sportului. De  aceea elevii prezenți la întâlnire au dorit să transmită prin activitățile lor că pentru o bună relaționare cu cei din jur trebuie să învețe să comunice iar pentru a comunica eficient este necesar să asculte, să înteleagă și să respecte opinia celuilalt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *