Concediere ilegală plătită cu o avere

Racu SilvestruUn dorohoian concediat pe nedrept, în 2007, din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice (AFP) Dorohoi a început procedura de executare silită a Ministerului Finanţelor Publice, a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Iaşi şi a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Botoşani.

Silvestru Racu are de recuperat aproape 190.000 de lei, sumă ce reprezintă diferenţa de drepturi băneşti cuvenite şi neachitate pe perioada iulie 2007-ianuarie 2014 plus majorări, indexări cu rata inflaţiei, precum şi taxele de executare. Dorohoianul a mai încasat la finele anului trecut de la Ministerul Finanţelor 350.100 lei, bani care au reprezentat doar salariile de încadrare pe perioada cât s-a judecat pentru locul de muncă.

Un calcul simplu arată că decizia abuzivă de concediere a lui Silvestru Racu a costat statul român nu mai puţin de şase miliarde de lei vechi.

like facebookDorohoianul şi-a recâştigat locul de muncă şi plata salariilor şi a tuturor drepturilor băneşti cuvenite în baza unei hotărâri definitive a Tribunalului Botoşani. Procesul a durat şase ani şi a adunat zeci de termene la Judecătoria Dorohoi, Tribunalul Botoşani şi Curtea de Apel Suceava. „Lumea trebuie să înţeleagă că eu m-am chinuit în toată această perioadă şi am trăit cu ce am putut”, a declarat Silvestru Racu.

Sursa: Monitorul de Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *