Viceprimarul Lupaşcu îi trimite la cursuri pe consilierii locali aflaţi la primul mandat

Catalina LupascuViceprimarul Cătălina Lupaşcu este de părere că aleşii din Consiliul Local Botoşani, care sunt la primul mandat, ar trebui să facă cursuri de administraţie. Ea consideră că mulţi nu au experienţă în administraţie şi vin în Consiliul Local doar pentru a face declaraţii politice . Anul trecut, susţine viceprimarul, au fost alocate fonduri din bugetul local pentru astfel de  cursuri, însă, din motive neştiute , acestea nu s-au mai făcut.

Lipsa de experienţă reprezintă o mare problemă. Nu întâmplător s-a propus acel curs de formare pentru consilierii locali aflaţi la primul mandat. Ei ar înţelege că această şedinţă de CL este esenţială pentru buna funcţionare a administraţiei publice locale, iar ceea ce trebuie să facem noi este să venim cu amendamente. Din păcate, şedinţa de Consiliu Local este una plină de declaraţii politice, păreri privitoare la ce ar trebui să se întâmple, dar nu există pragmatism„, a spus Cătălina Lupaşcu.

Viceprimarul spune că pentru o şedinţă consilierii locali primesc o indemnizaţie de 600 lei, iar mulţi dintre aceştia nu fac decât să ridice mâna „ori să se uite la ceas”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *