Pregătire de război. Judeţul, obligat să aloce fonduri pentru un conflict militar

soldati BotosaniAutorităţile din judeţul Botoşani se pregătesc de război. Coincidenţă sau nu, cu situaţia tensionată din Ucraina, Consiliul Judeţean Botoşani a primit o adresă prin care îi este solicitat pregătirea bugetului pentru război.

Prin documentul trimis de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Botoşani se solicită realizarea bugetului de război până la data de 15 martie pentru a fi suspus dezbaterii şi aprobării în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

Specialiştii de la nivelul judeţului au întocmit o situaţie cu bugetul judeţului alocat acţiunilor militare.

like facebook Astfel, 225.000 de lei vor fi alocaţi tipăririi cartelelor necesare distribuirii către populaţie a produselor raţionalizate. Pentru pregătirea operativă a teritoriului pentru apărare sunt alocate 1,25 milioane de lei, din care judeţul Botoşani va suporta 900.000 de lei, iar comuna Truşeşti, pe raza căreia se află o unitate militară, 300.000 de lei.

De asemenea se menţionează că în bugetul judeţului se vor menţine doar fonduri destinate lucrărilor de infrastructură importantă pentru sistemul naţional de apărare. Printre acestea sunt enumerate, unităţi şcolare, spitale, facilităţi de protecţie civilă, lucrări de îndiguire şi silozuri sau depozite cerealiere.

Oficialii Consiliului Judeţean spun că astfel de bugete se fac la patru ani, însă perioada selectată pentru acest an s-ar putea să nu fie întâmplătoare.

„Este o acţiune care se face din patru în patru ani, un buget pentru război. Noi facem un buget, iar în caz că se întâmplă ceva.  Deocamdată nu avem aceşti bani pentru că este la nivel de proiect”, a declarat Gheorghe Sorescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

document buget razboi consiliul judetean botosani1document buget razboi consiliul judetean botosani2document buget razboi consiliul judetean botosani3

6 thoughts on “Pregătire de război. Judeţul, obligat să aloce fonduri pentru un conflict militar

  1. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    Acu 4 ani cu cine ne razboiam? Asa niste penibili!!! Singurele victime in razboiul ANAF-ului suntem noi, astia mici….

  2. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    abea astept razboiul sa vedem care pe care.

  3. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    …lucrez de cca 10 ani cu bugetul si pana in ziua de astăzi nu am auzit si nici nu am făcut buget de război, chiar daca legea e din 2004. …dar ceva este…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *