Investiţia japonezilor de la Yazaki la Botoşani, sub semnul întrebării din cauza situaţiei din Ucraina

sorescuInvestiţia pe care intenţionează să o dezvolte japonezii de la Yazaki în judeţul Botoşani, blocată de tensiunile din Ucraina. Oficialii Yazaki Europe Limited, furnizori de rang mondial pentru industria automobilistică, trebuiau să se propunţe cu privire la terenul pus la dispoziţie de Consiliul Judeţean, unde şi-au exprimat dorinaţa să construiască o unitate de producere a unor componente auto, însă nu au dat încă niciun semnal. Oficialii Consiliului Judeţean pun această întârziere pe seama conflictelor din Ucraina.

Situaţia de la Ucraina  a complicat lucrurile cu japonezii. Avem o situaţie un pic tensionată la graniţa noastră şi lucrurile astea sunt foarte sensibile a lua decizii de nişte investitori. Eu sunt convins că dacă nu se întâmpla cu Ucraina, cu siguranţă japonezii optau pentru Botoşani. Suntem încă optimişti„, a declarat Gheorghe Sorescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

like facebook

Autorităţile judeţene au pus la dispoziţia japonezilor un teren la Cătămărăşti Deal, dar şi unul la Vlădeni.

Terenul este necesar CJ pentru crearea unui parc industrial, în care ar putea dezvolta afaceri japonezii de la Yazaki, care produc piese pentru industria auto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *