Exclusiv! Mătuşa Tamara de Botoşani: Un om de afaceri din Botoşani a încercat să spele banii cu un contract de împrumut de la o bunică

dumitru amisculesei la tribunalul botosaniUn om de afaceri din Botoşani din Botoşani a apelat la o metodă inedită pentru a justifica legal banii pe care îi facea cu firma pe care o deţinea. Acesta a încheiat un contract de împrumut cu o cumnată de a sa, pentru suma de două milioane de lei, iar pentru a pierde urma banilor, cumnata sa figura cu suma respectivă, dar echivalentul în dolari, ca fiind împrumutată de la bunica sa.

like facebookMetoda a fost pusă în aplicare de Dumitru Amişculesei prin intermediul firmei Hemis SRL. Anchetatorii au descoperit în contabilitatea firmei, un contract de împrumut în anul 2004, de la Elena Pleşu , de 46 de ani, iar acesta figura cu banii împrumutaţi de la Anica Condrei. La scurt timp după împrumut, bătrâna a murit, iar verificările au arătat că veniturile legale ale bătrânei nu acopereau împrumutul nici dacă femeia strângea toţi banii care i-a câştigat întreaga viaţă.

Procurorii au deschis două dosare, unul pentru evaziune împotriva firmei deţinută de Dumitru Amişculesei, iar cumnata acestuia este judecată pentru spălare de bani. Prejudiciul calculat de anchetatori este de 1.255.565 lei, reprezentând sumele descoperite în contabilitatea firmei cu care a fost prejudiciat bugetul statului.

One thought on “Exclusiv! Mătuşa Tamara de Botoşani: Un om de afaceri din Botoşani a încercat să spele banii cu un contract de împrumut de la o bunică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *