Vezi cum va fi vremea în perioada 3-16 martie

ploiMeteorologii anunţă că valorile termice vor continua să se situeze şi în prima jumătate a lunii martie peste cele climatologic normale. Potrivit prognozei prezentate de Administraţia Naţională de Meteorologie, în perioada 3-16 martie vor fi ploi, în general slabe cantitativ.

În Moldova, intervalul de prognoză va debuta cu temperaturi diurne apropiate de cele specifice datei calendaristice, în medie de 4-6 grade, apoi ecartul mediu al valorilor maxime, respectiv de la 8 la 12 grade, va fi în general peste cel normal în prima jumătate a lunii martie. În privința regimului valorilor nocturne, acesta se va menține peste cel climatologic normal, cu precădere în prima săptămână, astfel că, la nivelul întregii regiuni, media minimelor va fi între 1 și 4 grade. Probabilitatea pentru ploi, slabe și moderate, va fi mai mare în primele zile ale intervalului de referință, respectiv în perioada 3-7 martie.

like facebook

La munte, pe tot parcursul intervalului de prognoză, atât regimul termic mediu diurn, cât și cel nocturn nu vor avea variații semnificative. Mediile temperaturilor maxime vor fi de la două grade Celsius la 4 grade, iar ale celor minime între—5 și minus două grade. Până în jurul datei de 8 martie, pe arii extinse se vor semnala precipitații, temporar moderate cantitativ, sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. Apoi, până la sfârșitul intervalului de prognoză, pe arii restrânse vor mai fi precipitații slabe și trecătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *