Portariuc, denunţat la DNA

Ovidiu Portariuc in birou la Primaria BotosaniUn consilier local  PDL a depus o plângere penală, la DNA, împotriva primarului şi viceprimarului PSD pentru abuz în serviciu.

like facebook Florin Ghiorghiţă a publicat pe pagina unui site de socializare textul plângerii penale, motivând acţiunea sa ca un răspuns la acţiunile de denigrare făcute de PSD. Obiectul plângerii îl reprezintă achiziţia de către Primărie a 25 de fereze de zăpadă. Potrivit fostului viceprimar, la licitaţie s-a prezentat o singură firmă, Linx L.M.N. SRL, care este distribuitor de freze marca Husqvarna, produse ce îndeplineau condiţiile din caietul de sarcini, iar oferta era de 6.187,6 lei bucata.

Florin Ghiroghiţă spune că la livrare, în urma unei înţelegeri dintre Ovidiu Portariuc, Cosmin Andrei şi reprezentanţii firmei, au fost livrate 25 de freze marca Faworyt N6560BS, ce au un preţ pe piaţa liberă de 2.869,12 lei bucata.

„Comisia de recepţie desemnată de cei doi a semnat recepţia şi astfel Primăria Botoşani în loc de freze de zăpadă Husqvarna model ST5524 a achiziţionat freze marca Faworyt model N6560BS de o proastă calitate la preţul de 6187.6 ron/buc. Astfel bugetul municipiului Botoşani a fost văduvit cu suma de 82962 ron, bani din care se aude ca s-au plătit comisioane celor doi. De remarcat că cele 25 freze care ar fi trebuit sa coste 71728 ron inclusiv TVA au costat de fapt 154690 ron inclusiv TVA”, menţionează Ghiorghiţă în plângerea formulată.

Acesta a mai anexat plângerii documentele de achiziţie, hotârea Consiliului Local de distribuire a frezelor, fişele tehnice şi preţurile celor două modele de freze precum şi protocolul de predare primire dintre Municipiul Botoşani şi Direcţia de Servicii Publice Sport şi Agrement.

2 thoughts on “Portariuc, denunţat la DNA

  1. Mai Gheorghita,
    Daca ai descoperit niscai prostioare in procesul achizitionarii frezelor pentru indepartarea zapezii de pe strazi, de ce nu te-ai adresat Parchetului, care era in drept sa ancheteze cazul, si te-ai adresat DNA? Pai, mai baiatule, ce fel de viceprimar ai fost tu daca nu cunosti legile statului? Iti spunem noi: DNA-ul ancheteaza doar cazurile de coruptie care depasesc un milion de lei, celelalte apartinind altor organisme.
    Se vede treaba ca, de fapt, tu nu doresti decit gilceava politica si atacarea cu orice pret si cu orice prilej a primarului Portariuc. Vai de steaua ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *