Peste 40 de primari din judeţ riscă să fie declaraţi incompatibili

sorescu gheorgheVicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, speră să se găsească o soluţie juridică în cazul primarului de Suliţa, Costinel Ciubotaru, altfel, spune el, mai bine de jumătate dintre primarii din judeţ riscă să ajungă în situaţia de a-şi pierde mandatele în instanţă, pentru că au făcut parte din Adunarea Generală a Acţionarilor la societatea Nova Apaserv sau ADI Aqua.

Primarii au făcut parte din ADI Aqua şi prin hotărârile consiliilor locale au reprezentat la momentul înfiinţării şi operatorul de apă, dar ulterior şi-au desemnat şi alţi reprezentanţi. Nu cred că pot fi culpabilizaţi primarii pentru aşa o treabă. Este o chestiune mai degrabă de interpretare şi birocratică, care s-a întâmplat la vremea aceea. Dacă acesta este principalul motiv pentru care îi declarăm incompatibili, suntem în situaţia în care peste 40 de primari sunt afectaţi„, a spus Sorescu.

like facebook

 Primarul de la Suliţa a contestat în instanţă decizia de incompatibilitate declarată de Agenţia Naţională de Integritate, însă Curtea de Apel Suceava nu i-a dat câştig de cauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *