Un tânăr din Ucraina a câștigat trofeul festivalului Mărţişor Dorohoian!

a doua seara -trofeu alexandru tarateanuTrofeul celei de-a 31 -a ediții a Festivalului Național de Muzică Mărțișor Dorohoian a luat drumul Ucrainei. Tânărul din Cernăuți care a cucerit publicul în prima seară de concurs fiind chemat la scenă încă o dată pentru a-și primi aplauzele a câștigat trofeul. Figura s-a repetat și în seara de gală pentru că după ce a cântat cele două piese, publicul nu s-a mai oprit din aplauze chemându-l din nou pe scenă. Este vorba despre Alexandru Gheorghe Tărâţeanu, de 21 de ani din Cernăuți Ucraina, dar care în prezent studiază la Iași.  Tărâțeanu a concurat la categoria 16-29 ani și a declarat că își dorește în continuare să facă performanțe în muzică.
„Cu banii pe care i-am luat aș dori să înregistrez niște piese de ale mele pe care să le promovez că am posibilitate. Am discuții deja cu Nicolae Caragea”, a spus Tărâțeanu precizând că are în plan pe viitor și o participare la Eurovision din partea României și nu a Ucrainei, țara natală.

La aceeași categorie premiul I a fost obținut de Cristian Ștefan Prăjescu din Roman, locul II de botoșăneanca Mariuca Nicolau, iar locul III de Ioan Bîgea din Bârlad. Mențiune la aceasta categorie a primit Dutcosvhi Cosmina din Dorohoi.

La categoria de vârstă 11-15 ani premiul I a fost obținut de Eduard Pintilei din Dorohoi, locul II de Alina Seranficiuc Irina din Glodeni și Mădălina Gaivas, iar locul III de botoșăneanca Isabela Pamparău.

Anul acesta, a fost acordat doar un premiu special și acesta de către profesorul Mișu Blănaru, acesta revenindu-i dorohoiencei Cosmina Aparachivei din Dorohoi. Blănaru a primit în seara de gală de la primarul Dorohoiului o diplomă de excelență pentru contribuția adusă în timp festivalului.

Festivalul Mărţişor Dorohoian şi-a desemnat, duminică seară, câştigătorii. Marele trofeu al concursului internaţional de muzică aflat la a 31-a ediţie a fost cucerit de ucraineanul Alexandru Gheorghe Tărâţeanu (foto), care a concurat la categoria de vârstă 16- 25 de ani.

like facebookFestivalul de la Dorohoi s-a încheiat cu recitalul susținut de Raoul și Ovi Cernauțeanu.

3 thoughts on “Un tânăr din Ucraina a câștigat trofeul festivalului Mărţişor Dorohoian!

  1. festivalul a ajuns o umbra nu mai merge nimeni ,,, cei asta festival cu 20 concurenti si 30 de copii la preselectie. din cauza aranjamentelor copii cu valoare nu mai participa. un semnal de alarma tovarasilor din dorohoi, aude cineva?????????

  2. Asta nu leaga doua note corecte…cum a castigat asta?:)))))) a avut familia in juriu?:))))) fereasca…:)) stie 3 cantece si alea in rusa si atat:)) halal:))

    1. Lasa-l in pace pe Alexandru e foarte bun a ridicat sala in picioare. Ceilalti concurenti erau cu pile si au luat premii pe aranjamente!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *