Dan Puric amintindu-şi de întâlnirea lui cu teatrul din Botoşani şi cu oamenii săi

Dan Puric la BotosaniAstăzi, actor de notorietate, autor de cărţi de tip bestsellers, invitat în nenumărate locuri să ţină conferinţe şi prelegeri ascultate cu interes de o mulţime de oameni, adevarată vedetă în mass-media, contestat sau criticat de alţii, cum nu se putea altfel, Dan Puric este azi o personalitate de prim rang a vieţii publice naţionale.

VIDEO

De aceea este remarcabil că el nu-şi uită experienţele care l-au marcat, printre care şi începuturile petrecute aici, în teatrul din Botoşani: “ Eu cu scena Teatrului Mihai Eminescu plec tot timpul în spate pentru că aici a fost începutul”.

like facebookMai mult, vorbind despre aceste începuturi el recunoaşte în chip tranşant: “ La Botoşani am avut şansa unui directorat. Când eu am jucat pe aceasta scenă, poeta Lucia Olaru Nenati a spus “s-a născut un mare artist”. Actul de naştere s-a scris aici, la Botoşani.”

In clipul alăturat îl auzim pe Dan Puric spunând aceste şi multe alte lucruri, în cadrul unei conferinţe susţinute cândva pe scena Teatrului “Mihai Eminescu” din Botoşani, în care îşi aminteste de anii petrecuţi ca actor la acest teatru, relevând importanţa acelei perioade în cariera sa, subliniind legăturile spirituale stabilite cu scriitoarea Lucia Olaru Nenati, directoarea de atunci a teatrului, cu regizorul Laurian Oniga, cu Constantin Adam şi cu alţi membri ai colectivului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *