Aproape 30 de copii și tineri prezenți la preselecția Festivalului Mărțișor Dorohoian

martisor dorohoian29 de copii și tineri s-au prezentat, vineri după amiază, la preselecția Festivalului Național de Muzică Ușoară Mărțișor Dorohoian, anunțată pentru data de de 28 februarie, la Sala Teatrului din Dorohoi. Dintre aceștia doar unul nu a trecut mai departe, ceilalți 28 urmând să evolueze în concursul care va avea loc la Dorohoi, sâmbătă, 1 martie, începând cu ora 17.00. Organizatorii au mai anunțat însă o preselecție pentru data de 1 martie de la ora 10.00 pentru cei care nu au apucat să sosească în localitate. Aceasta va avea loc tot la Sala Teatrului.

Cea de a 31-a ediție a Festivalului Mărțișor Dorohoian începe sâmbătă, 1 martie, cu seara de concurs, structurat pe doua categrorii de vârstă, respectiv 11-15 ani și 16-29 de ani, iar duminică, 2 martie, cu gala laureaților. Copiii și tinerii prezenți anul acesta preselecții și selectați în concurs sunt din Botoșani, Dorohoi, Iași, Bîrlad, Ucraina și Rep. Moldova.

like facebook

 Juriul de anul acesta este condus de compozitorul Dumitru Lupu și din el mai fac parte Ileana Șipoteanu, Dan Doboș, mangerul orchestrei Rapsozii Botoșanilor, Dănuț Huțu, directorul Direcției Județene pentru Cultură Botoșani, Aurel Melniciuc, directorul Centrului de Creație Botoșani, Marce Dupu, directorul Palatului Copiilor și Gherghina Gușulei, profesor.

Prima seară de festival începe sâmbătă de la ora 17.00 cu un mini-recital al talentelor locale, apoi, de la ora 18.00, concursul urmat de recitalul Ilenei Șipoteanu și Anișoarei Puică, în jurul orei 20.00. Seara de gală va începe cu recitalul trupei botoșănene Wings din care fac parte Anastasia Popistașu și Alexandra Mateiuc, iar de la ora 18.00, gala laureaților. În seara de gală vor cânta Raoul și Ovi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *