Delegaţie a elevilor din Botoşani la un seminar naţional de instruire a secretarilor CJE

cjeÎn perioada 20-23 februarie la Băile Herculane, judeţul Caraş-Severin a avut loc a doua activitate din cadrul proiectului „CiNE conteaza pe TINE?„, proiect implementat de Asociaţia Elevilor Mehedinţeni, finanţat de Comisia Europeana prin programul Tineret in Actiune (Youth in Action ) subacţiunea 5.1- întâlniri ale tinerilor cu responsabilii pe politici de tineret.

Topicile discutate în cadrul Seminarului Naţional de Instruire a secretarilor Consiliilor Judeţene ale Elevilor au fost: principalele categorii de dificultăţi în care se identifică tinerii, metodele de sondare a tinerilor (chestionare, interviu, observare, focus grup) necesare identificării acestor dificultăţi. De asemenea, secretarii au construit un chestionar pe care îl vor aplica in Consiliile Şcolare ale Elevilor, au stabilit planul de acţiune specific implementării acţiunilor din proiect în judeţul din care provin şi au realizat structura unei Cafenele Publice, activite care va avea loc în fiecare judeţ şi va fi adresata elevilor cu diferite tipuri de probleme.  În urma seminarului, participanţii au ca misiune informarea elevilor din judeţul din care provin , crearea unei centralizări a CSE-urilor (active – inactive, rurale – urbane) şi a tipurilor de probleme identificate in unităţile de învăţământ şi realizara unei cafenele publice cu elevii care se regasesc în acele tipologii.

like facebook

Studiul realizat în urma aplicării chestionarului va permite analizarea nevoilor si elaborarea unei strategii judeţene/naţionale care să vizeze integrarea elevilor cu diferite dificultăţi în activităţile de voluntariat si non-formal.

Delegaţia Consiliului Judeţean al Elevilor Botoşani a fost formată din Eduard Mititelu, preşedinte CJE BT si preşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor, Andra Diana Ciobanu, secretar al CJE BT, şi Mihaela Gabriela Ţăranu, coordonator educativ al CJE BT.

Sursa: comunicat presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *