Copil donat din burta mamei

bebelusO dorohoiancă de 33 de ani şi concubinul ei au ajuns în atenţia procurorilor, după ce au pus la cale o adopţie mascată.

Întâmplarea a avut loc în 2011, la o maternitate din Bucureşti, când Irina C., la sfatul lui Petru H., concubinul ei, a acceptat să-i cedeze micuţul pe care-l purta în pântece, şi care era al treilea copil al lor, surorii bărbatului, aceasta neputând avea copii. Planul a fost foarte bine stabilit. Când i-a sosit sorocul, dorohoianca a mers în Capitală, s-a internat sub identitatea surorii concubinului, familia de bucureşteni înregistrând naşterea la Starea Civilă ca şi cum micuţul ar fi fost al lor.

like facebookPe fir au intrat poliţiştii şi procurorii de la DIICOT, care au declanşat o serie de verificări în urma cărora întreaga conspiraţie a fost demascată. La început s-a crezut că ar fi vorba de trafic de copii, dar ulterior s-a stabilit că nu erau întrunite elementele unei astfel de fapte. Cu alte cuvinte copilul nu a fost răpit, sechestrat, abuzat şi vândut. Nici varianta oferirii unei sume de bani nu a fost confirmată, întrucât din declaraţiile celor implicaţi a reieşit că bebeluşul a fost oferit fără bani, ca în familie.

Cei doi dorohoieni au susţinut în timpul audierilor că nu aveau posibilităţi financiare să crească un al treilea copil şi au fost siguri că acesta va avea un trai decent în noua familie.

În aceste condiţii dorohoianca este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals şi fals privind identitatea, iar familia care a primit copilul sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals. Cazul urmează să ajungă pe masa procurorilor, care vor dispune urmărirea penală şi tragerea la răspundere a celor implicaţi.

Copilul a rămas în continuare la familia din Bucureşti.

Sursa: Monitorul de Botoşani.

One thought on “Copil donat din burta mamei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *