Liga Sindicatelor din Învăţământ ameninţă primăriile cu noi procese

LSI sediu (1)Sindicatele din învăţământul local ameninţă primăriile cu noi procese, din cauza nedecontării în totalitate a navetei cadrelor didactice. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, a declarat că primăriiile din judeţ interpretează după bunul plac cadrul legal de decontare a navetei, dat fiind faptul că Legea bugetului din acest an prevede că naveta poate fi decontată şi „din economiile înregistrate de unităţile de învăţământ preuniversitar de stat”.

like facebook

 Noi avem o adresă către Consiliul Judeţean şi Prefectură pe tema aceasta. De la CJ am primit răspuns că s-au asigurat resursele financiare aşa cum au cerut şcolile. Lucrurile pleacă de la anexa Legii bugetului, unde scrie că din economiile la cheltuielile cu bunuri şi servicii se pot deconta şi cheltuielile privind naveta cadrelor didactice, limitat la. Acea limitare face ca naveta să nu se deconteze decât în maxim 40% din cheltuielile pentru navetă, acolo unde se interpretează. Vom merge în tribunal să cerem diferenţa„, a spus Axinte.

Unele dintre primării, susţine liderul de sindicat, au găsit o altă modalitate, aceea de a transporta profesorii cu microbuzele şcolare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *