Târgul Mărţişorului s-a deschis la Botoşani. Botoşănenii îşi pot procura mărţişoare tradiţionale de pe Pietonalul Unirii!

DIG_5785Miercuri,26 februarie 2014,ora 12 a avut loc deschiderea oficiala a Targului Martisorului, editia a IV a. Cuvantul de deschidere a apartinut managerului Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Botosani, Aurel Melniciuc, care a multumit pentru prezenta oficialitatilor viceprimarul Catalina Lupascu, prefectul Costica Macaleti, dar si directorilor de institutii  MIhai Jijie da e lMemorialul Ipotesti,  Cornelia Viziteu de la Biblioteca Judeteana Botosani si Traian Apetre de la Teatrul” Mihai Eminescu”
Botosani.
Oficialitatile au adresat cuvinte calduroase mesterilor populari si tuturor participantilor.
Referentul etnograf Margareta Mihalache  a punctat in cateva cuvinte importanta manifestarii, care se desfasoara, deoarece aceasta promoveaza, in primul rand, un fapt cultural ce tine de spiritualitatea  romaneasca si conserva aspecte ale unui rit arhaic fundamental, iar ritul la randul sau se materializeaza prin confectionarea de talismane de catre mesterii populari.
In final,au fost inmanate diplome de participare invitatilor.
Târgul Mărţişorului este deschis botoşănenilor pe pietonal până miercuri inclusiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *