Îngrijorător! Elevii de liceu din mediul rural abandonează şcoală pentru că nu pot suporta costurile navetei

elevi navetisti
Foto: Adevarul

Situaţie îngrijorătoare în învăţământul botoşănean. Elevii de liceu din mediul rural abandonează şcoală, întrucât nu pot suporta costurile navetei din propriu buzunar. Semnalul a fost tras, miercuri, de reprezentantul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte, care a precizat că la fiecare liceu din judeţ, cu excepţia Colegiului “Mihai Eminescu” şi Colegiului “A.T.Laurian”, au fost înregistrate anul acesta şcolar cazuri de abandon şcolar pe motive finaciare.

like facebook

“Sunt restanţele din urmă care nici la această dată sunt achitate. Nu cred să fie o şcoală unde cineva să nu se fi retras. Mai jos de Eminescu şi Laurian, sunt retrageri de elevi în fiecare şcoală. Unul din motive este decontarea navetei. Acum se decontează jumătate din costul real al navetei“, a spus Axinte. Acesta a adăugat că preţul la biletele de autobuz s-a dublat de la 1 ianuarie.

Una este să plătesc 8 lei pe zi şi alta este să plătesc 14 lei pe zi şi tu să vii să spui că nu decontezi decât 13%”, a adăugat liderul LSI.

Ministerul Educaţiei avea restanţe luna trecută de peste 4 milioane lei la naveta elevilor din judeţul Botoşani.  La nivelul judeţului Botoşani sunt 7000 de elevi navetişti.

 

One thought on “Îngrijorător! Elevii de liceu din mediul rural abandonează şcoală pentru că nu pot suporta costurile navetei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *