Expoziţie de mărţişoare realizate de copiii din Botoşani la Bibliotecă

Afis -  Sectia Împrumut CopiiBiblioteca Judeţeană “Mihai Eminescu” Botoşani, vă invită joi, 27 februarie, ora 11:30, la vernisajul expoziţiei “Mărţişor – 2014”. Copiii de la şcolile şi grădiniţele din oraşul Botoşani , au pregătit şi în acest an, sute de mărţişoare realizate chiar de ei, pe care le vor expune la bibliotecă pe toată durata lunii martie.

Ajunsă deja la a 7-a ediţie, manifestarea organizată de Cabinetul de Numismatică şi Filatelie şi Secţia de Împrumut carte pentru copii, acţiunea se va bucura şi de prezenţa prof. etnograf Steliana Băltuţă, care va explica invitaţilor, tradiţiile şi simbolurile mărţişorului în cultura noastră.

like facebookA doua parte a evenimentului este dedicată aniversării marelui povestitor Ion Creangă, născut pe data de 1 martie 1837, la Humuleşti.

Cei prezenţi se vor delecta cu scenete din lumea poveştilor lui Creangă,  puse în scenă de copiii clasei a VII-a de la Şcoala Gimnazială nr. 2 Botoşani (prof. Lenuţa Mustaţă) şi elevii clasei a IV-a A de la Şcoala Gimnazială nr. 10 Botoşani (inst. Mărioara Şchiopu). O prezentare a vieţii şi operei lui Ion Creangă va fi făcut de prof. Dan Prodan.  În finalul evenimentului, bibliotecarul Mihai Cornaci va înmâna copiilor diplome de participare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *