Botoşănean trimis în judecată într-un dosar de prostituţie

proxenetismNu mai puţin de 19 indivizi au fost trimişi în judecată în dosarul proxeneților acuzați că au exploatat sexual nouă tinere, dintre care şase minore, pe raza municipiului Suceava, dar şi în Italia şi Spania.

Pe lista inculpaților, majoritatea dintre aceștia arestați preventiv spre sfârșitul lunii trecute, se află: Petru Ignătescu (34 de ani), zis „Urecheatul”, Mirela Bobu (28 de ani), Vasile Pentiuc (39 de ani), surorile Lăcrămioara Feraru (43 de ani), Simona Feraru (34 de ani) şi Spania Feraru (35 de ani), fraţii Vasile Şerban (25 de ani) şi Florin Şerban (18 ani), precum şi tatăl acestora, Vasile Şerban (50 de ani), Eduard Leonard Niculau (24 de ani), Carmen Violeta Niculau (20 de ani), Titi Nedea (50 de ani), Veronica Isache (34 de ani), Tudor Murariu (43 de ani), toţi din municipiul Suceava, Genovica Chiriac (33 de ani), zisă „Caminarca”, Vasile Bodnar (32 de ani), ambii din Dolhasca, Iulian Sofian (28 de ani) din Todireşti, Ion Andrei Bobu (23 de ani), din Mitocu Dragomirnei, Ionuţ George Pădurariu (30 de ani), din Dorohoi – Botoşani. 

Victimele, tinere cu deficienţe mintale

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava susţin că în acest dosar e vorba despre o grupare care s-a format încă din 2011, majoritatea membrilor grupării locuind într-un bloc social de pe strada Aleea Dumbrăvii din Burdujeni, cunoscut drept „Blocul Ţigănesc”, ori în apropiere, în blocuri de pe strada Jean Bart de lângă Gara Burdujeni.

Proxeneţii îşi căutau victimele din rândul tinerelor aflate în situaţii dificile (cu deficienţe mentale uşoare, de la şcoli speciale, provenite din centre de plasament ori din familii dezorganizate), cărora le promiteau câştiguri financiare importante dacă se prostituează. O parte dintre victime au acceptat iniţial propunerea, iar când au vrut să renunţe s-a ajuns la ameninţări şi bătaie.

like facebook

 „Membrii grupării s-au ocupat în mod curent de racolarea, cazarea, găzduirea, transportarea, transferarea sau preluarea de tinere minore sau majore în vederea exploatării acestora prin determinare sau obligare la practicarea prostituţiei. Sumele de bani astfel obţinute erau însuşite în cea mai mare parte de aceștia, care nu aveau altă sursă de venit pentru a se întreţine şi au realizat beneficii considerabile din această activitate”, se arată într-un comunicat al structurilor de combatere a crimei organizate.

Partidele de sex pe bani aveau loc de regulă la mai multe hoteluri din municipiul Suceava, iar prostituatele duse în străinătate ieşeau „la stradă” în localităţile Zamora (Spania), Cuneo şi Borgo San Dalmazzo (Italia) ori li se aduceau clienţi în locuinţe închiriate de proxeneţi.

Sursa:  Monitorul de Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *